Qualify Self Event

QSE2

Woensdag 2 december was Wooncoöperatie Jeruzalem uitgenodigd voor het Qualify Self Event in het Congrescentrum van Achmea te Zeist. Tijdens dit evenement werd er een dag lang gebrainstormd, gediscussieerd en genetwerkt over de toekomst van pensioenen, de zorg en huisvesting. Toverwoord was ‘coöperatieve samenwerking’. Wij als coöperatieve entrepreneurs sloten ons aan bij de discussies en mengden ons tussen de pro’s op dit gebied.

We waren onder de indruk over de presentaties en de ambities van de aanwezigen. Er werd gesproken over bewoners, zorgbehoevenden en gepensioneerden. Het leek alsof er over ons gepraat werd terwijl we ernaast stonden; bewoners van huizen die door een grote marktspeler gesloopt dreigen te worden. Tevens zijn er bij ons in de wijk veel zorgbehoevende dames en heren met een pensioen, die nu op hoge leeftijd hun woning moeten gaan verlaten waar zij het liefst zouden blijven wonen.

Tijdens de presentaties werd er serieus en enthousiast met de coöperatieve gedachte omgegaan. De Wooncoöperatie Jeruzalem sloot hier naadloos op aan en kan zelfs als voorbeeld dienen. In een coöperatieve gemeenschap is het prettiger samen leven, men heeft oog voor elkaar en kan elkaar helpen. Daardoor kan zorg persoonlijker maar ook goedkoper worden ingericht. De woonlasten zijn minder hoog doordat woningen zelf ontwikkeld en/of gerenoveerd kunnen worden. Pensioen zou (gedeeltelijk) in een woning kunnen worden geïnvesteerd zodat woonlasten op latere leeftijd geminimaliseerd kunnen worden. Veel van onze ideeën hebben we tijdens dit evenement voorbij zien komen. Dit bevestigde voor ons wat er allemaal mogelijk is met onze Wooncoöperatie.

Het was een erg interessante dag waarbij we tot de conclusie kwamen dat veel deelnemers hun idealen probeerden waar te maken. Ook zij willen hun leefwijze op een gezamenlijke, coöperatieve en bewuste manier inrichten. Jeruzalem kan dit ook en er is veel kennis die men met ons wil delen, het is aan ons om deze te benutten.

QSE3

QSE1

www.qualifyself.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s